Archive for April 2013

Dag 1: Demonteren

Na een middagje sleutelen zijn de spatborden en de deuren eraf, en alle losse spullen die binnenin lagen eruit gehaald. En volgend weekend de tank eruit en wat er nog uit kan. Dan maar aan het las- en plaatwerk gaan beginnen.

1365872408037

Ideeën

Met de materialen die ik al heb en wat onderzoek gedaan te hebben heb ik een wagen gevonden die veel lijk op hoe ik het ontwerp wil hebben. Het enigste verschil is dat ik totaal geen chromewerk erop laat zitten en een doorlopende grill zal maken.

De lak die ik al heb is net iets donkerder als dit, het is meer staalblauw/grijs achtig.

0_(1)

Het slachtoffer

Mijn vader had zelf nog een belgische amazon in zijn bezit. Dankzij het behalen van mijn goede schoolpunten de laatste tijd heb ik deze gekregen. Het frontje en de 2 spatborden moeten eraf gehaald worden omdat ons pap deze nodig heeft in een ander project. Hier krijg ik anderen voor terug.

Het slachtoffer

Hoe het allemaal begon

Al enige tijd heeft mijn vader de hobby om Volvo Amazons te restaureren. Nu heeft dit virus ook op mij overgeslagen en kwam het idee in mij op om zelf een Volvo te gaan restaureren voor als ik dadelijk 18 ben.

Het idee is met behulp van ons pap een Amazon te restaureren.
Natuurlijk vind ik het leuk als deze auto een iets ander uiterlijk en iets meer power heeft dan de gebruikelijke Amazon.

Doordat mijn vader zelf een grote voorraad aan spullen heeft zal ik hier een deel uit mogen gebruiken. Ook had hij nog blauwe metallic lak. Deze heb ik ook gekregen